Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #465 na: Veljača 16, 2010, 19:27:55 » |
|
Lađe Kraj mene prolaze lađe, i ja prolazim kraj njih. Dok rubom koračam i gledam ih, čeznem. I čini se, u trenutku, da ih mogu dotaknuti. Možda rub pramca... ili dio vesla... ali...ali one nemaju vesla. Prepuštene same sebi sigurno plove. ... Kraj mene prolaze lađe, i samo odjednom daleko odoše. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gaLeBjonnAThanU
|
 |
« Odgovor #466 na: Veljača 17, 2010, 09:12:03 » |
|
prekrasno... :'( 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Blago onomu koga ti poučavaš, Jahve, i učiš zakonu svojemu Ps94,12
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #467 na: Ožujak 03, 2010, 10:58:45 » |
|
... potaknut iznenadnom smrti Franje Žugaja nađoh ovu pjesmu koja je jako stara. Autor ove pjesme je moja sestra Vječnost Gori na grobu jedna mala svijeća. Sakrila se je u kitici cvijeća. Vjetar je zapuhao da bi je ugasio, no našla je zaklon koji ju je spasio. Spustila se noć a još uvijek ona gori, protiv vjetra i oluje sad se snažno bori. Vjetar je zapuhao i odnio kiticu cvijeća, a na grobu još uvijek gori jedna mala svijeća. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gaLeBjonnAThanU
|
 |
« Odgovor #468 na: Ožujak 07, 2010, 16:31:33 » |
|
:'( :'( :'( :'( 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #469 na: Ožujak 17, 2010, 09:53:58 » |
|
U praskozorje Zašto već jednom ne ustanete iz te sjene? Hodate tamo prislonjeni uz oronule zidine svijeta. U totalnoj hladnoći. Zapravo je bez cilja to što vam se dešava, i ako se uopće što i može dešavati na pragu svega. Ustanite! Što čekate?! Pa neće se vjetrom vraćati stara vremena gdje hodali ste sretni u praskozorje. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #470 na: Ožujak 25, 2010, 20:52:53 » |
|
Saberi se čovječe
Ne vičite na Gospoda! Ne vičite na Ljubav! Na onoga koji se za nas predade.
Ne izustite Njegovo ime uzalud! Gdje vam je sveti dah njegov u grudima?! Svemoguće li tajne, nedokučive nama ljudima. Odakle vam pravo! Gdje vam je čast?! Ma ne vičite na Gospoda! Ne vičite na jedino Dobro koje je vječno.
O gorke li utjehe. Sramote li ljudske. ...
Stala majka pod raspelo, pod raspetim sinka tijelom. STALA PLAČUĆ GORKI PLAČ.
25. 03. 2010. 21h
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gaLeBjonnAThanU
|
 |
« Odgovor #471 na: Ožujak 25, 2010, 21:10:19 » |
|
+++++
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #472 na: Lipanj 10, 2010, 11:56:28 » |
|
četrnaest godina poslije
i dalje osjetim svjež miris kruha. i dalje čujem doziv njezina duha.
eto djece igraju se bezbrižno. eto glasa doziva ju daleko.
gledaj ruke njezine i sada rade svakodnevno. gledaj oči njezine čuvaju te neumorno.
nije ta krušna peć zaboravljena. nije ruža u bašći ostavljena.
na spomen 11. 06. 1996.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gaLeBjonnAThanU
|
 |
« Odgovor #473 na: Lipanj 10, 2010, 21:59:15 » |
|
+ znaš...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
anavI
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #474 na: Lipanj 13, 2010, 15:51:47 » |
|
Mnoge godine prođoše a čovjeka ovog svijet i danas spominje. On plemićkog odijela se odrekao, kruto platno na sebe stavio, za Franjom svetim pošao. Bogataš po tijelu siromahom postao a duh svoj bogatim učinio.
Plemićko žezlo pastirskim štapom zamijenio, zbog šatora on raskošne sobe ostavio. Visoki tronovi njemu ne znače ništa, dok čovjeku se obraća u oči ga gleda.
A kad ga slušati nisu htjeli on ribama se obratio. Ribe glave podigoše, čije riječi slušati treba pokazaše. Kad otrov u čašu mu uliše on zazva ime Gospodnje, čašu popi i ništa mu ne bi.
Ljudska ruka protiv njega nije mogla ništa pa zavidnik kreposti utvarama noćnim od Božjeg puta odvratiti ga htio. Ime preslavne Djevice on zazva, na čelu učini križa znak i svi ga neprijatelji roda ljudskoga napustiše.
Njegovim zagovorom mnoga čuda narodu Gospodin učini, bilo da su zgrčeni il uzeti, gluhi, nijemi ili slijepi.
Kao plemić, Fernando se zvao, kao manji brat Antunom se prozvao. Evanđelje on je naviještao, na obraćenje pozivao, u svakom čovjeku brata vidio, za sav narod Boga molio.
Danas ga svi znamo, Naš Antun je to sveti. Stopama njegovim pođimo, Gospodinu sve predajmo, duh svoj slobodnim učinimo, bogati postanimo.
Ljiljane bijeli, Antune sveti, tebe časti narod cijeli, tebe mole i mladi i stari da pronađu izgubljene stvari.
Danas za izgubljeno i ja te molim; Da duše što lutaju nađemo i s tobom zajedno Boga slavimo.
(ma nije da imam neke veze s njim hahah)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Kad smislim nešto imat ću potpis :-)
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #475 na: Lipanj 14, 2010, 16:06:30 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #476 na: Srpanj 25, 2010, 12:10:18 » |
|
Sanjao sam veliki val koji se nadvija preko zelene zemlje i brda. Stajao sam na granici... Bio je potpuni mrak, u ponoru to pod mojim nogama. Svjetlo je zasjalo iza mene ali nisam se mogao okrenuti. Samo sam stajao i čekao.
Tekst je preuzet.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Anđelčić
Jr. Member

Spol: 
|
 |
« Odgovor #477 na: Kolovoz 10, 2010, 14:38:59 » |
|
REALNOST Sve je zapravo bačeno u blato. Uprljano, zgaženo, zaboravljeno. Otkinuto od Istine, zavedeno zlom. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gaLeBjonnAThanU