Uhvatio ja malo vremena pa neću više dijeliti ruže (iako se poklanjaju karanfili, jel

) nego ću se malo raspisati.
Šotka, znam da je na vašem faksu katastrofa što se tiče tih stvari, neke prijateljice su mi se već žalile kako muškarci imaju prednost pri zapošljavanju i smatram da to nijeu redu jer su o poslovi u kojima oba spola mogu postići jednak učinak, dakle nema razloga za davanje jednom spolu prednost.
Možemo reći da postoji ta stroga podjela na muške i ženske poslove, ali i tu se mogu prelaziti granice... naravno da je žena ta koja se brine za kućanstvo (pranje, kuhanje, djeca...), ali ne vidim razlog zašto i muž ne bi uskakao u pomoć kada je to potrebno, zašto muž ne bi mogao oprati suđe i sl. Postoje, naravno, i muški poslovi, u nekim žene mogu biti ravnopravne, a neki su ipak poslovi predodređeni samo za muški spol (isto kao što ima poslova koje mogu samo žene raditi) kao što su npr. teški fizički radovi za koje su muškarci strukturom tijela adekvatniji.
Ja bih to pogledao kroz politiku... samtram da je politika ''posao''

u kojem se s obzirom na ostavrivost učinka žene i muškarci mogu u jednakoj mjeri dokazati... ali kao što znamo zastupljenost žena u politici je užasno mala. Što je razlog takvoj situaciji? Razlog je činjenica da i danas vlada nejednakost spolova.
Danas se mnogi muškarci opterećuju time ako im žena radi, a oni ne mogu pronaći posao, ako žena ima veću plaću od njih, ako žena brže napreduje na poslu nego oni... A što je tome razlog? Razlog možemo tražiti u tome što današnje društvo na neki način od muškarca očekuje da bude taj koji će imati veću plaću od žene, da brže napreduje, da dolazi kući, a da ga žena dočeka vesela s toplim ručkom...
Danas se često smatra da ako muškarac pomaže ženi u kući da je on papak, ali ja to ne gledam tako. Smatram da je to bit braka, trebaju pomagati jedno drugom.
Slažem se s Šotkom da je sve stvar pojedinca, ali isto tako smatram da je danas puno teže jednoj ženi postići neki uspjeh u karijeri, nego što je to muškarcu. Društvo je jednostavno tako i trebat će tu još punooo vremena da se to promijeni