Str: 1 [2]
Ispis «
Autor Tema: Dan žena!  (Posjeta: 1363 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kristofora
Hero Member

Spol: Ženski

« Odgovor #15 na: Ožujak 11, 2009, 23:06:40 »

Ma... poslovi se mogu lijepo rasporediti između muškaraca i žene. moje mišljenje je da muškarac ne mora prati suđe ili veš, ima on svojih poslova, ja se recimo ne usudim promjenit osigurač (jel tako Macimiliana  Wink ) pa eto to ću ostavljat budućem mužu.

Što se tiče intelignecije... Prof. Mirjana Krizmanić lijepo je izložila u toj emsiji stajalište s kojim se ja slažem u potpunosti.
Naime, ona tvrdi da pametne žene ponekad povuče neki ponos i one se drže nad muškarcima, a oni to ne vole. S druge strane rekla je da se muškarrci boje pametnih žena ( s tim se ne mogu složit jer ne znam, zaista ne znam, znam samo da se i ja osjećam tupastom i nesigurnom pred pametnijom osobom od mene bez obzira na spol tako da mogu pretpostaviti kako je muškarcima. Krivo je i to što je očito u našoj kulturi uvriježeno mišljenje kako je muškarac pametniji i glava kuće i njega se uvijek sluša. Zato se valjda ni oni ni mi ne možemo snaći kad dolazi u obzir obrnuta kombinacija). No, dobro.

Ono što je navela kao jedan od glavnih razloga zašto se pametne djevojke ne udaju jest to da nisu dovoljno ponizne pred muškarcima. Ne u smislu poniženosti, nego recimo u pristupu, u razgovoru. Drže se iznad njih, što će muškarac napraviti ako vidi djevojku koja je samostalna, emancipirana u takvoj krajnjoj granici da na van djeluje hladno i nezainteresirano i kao da joj ne treba nitko živ.
Pa i ja bih pobjegla od takve osobe, bez obzira kojeg je spola i jel mi prijatelj il nešto drugo.

eto toliko, zasad
Evidentirano

gaLeBjonnAThanU
Hero Member

Isuse, Ti znaš da te ljubim...

Profil Email
« Odgovor #16 na: Ožujak 12, 2009, 00:30:06 »

xman je lik  Grin Grin Grin Grin Grin
Evidentirano

Blago onomu koga ti poučavaš, Jahve, i učiš zakonu svojemu Ps94,12
macimiliana
Sr. Member

macimiliana@hotmail.com
Profil WWW Email
« Odgovor #17 na: Ožujak 12, 2009, 11:09:34 »

najs, kristo, i da ...tako je...

a xmen je stvarno likčina!!!!!!!
Evidentirano

Jesus is the coolest person ever!!!!
karlitos
Hero Member

Spol: Muški

posjetite moj blog www.svjetlo-svijeta.blog.hr

Profil Email
« Odgovor #18 na: Ožujak 12, 2009, 11:44:23 »

Uhvatio ja malo vremena pa neću više dijeliti ruže (iako se poklanjaju karanfili, jel Cheesy) nego ću se malo raspisati.

Šotka, znam da je na vašem faksu katastrofa što se tiče tih stvari, neke prijateljice su mi se već žalile kako muškarci imaju prednost pri zapošljavanju i smatram da to nijeu redu jer su o poslovi u kojima oba spola mogu postići jednak učinak, dakle nema razloga za davanje jednom spolu prednost.

Možemo reći da postoji ta stroga podjela na muške i ženske poslove, ali i tu se mogu prelaziti granice... naravno da je žena ta koja se brine za kućanstvo (pranje, kuhanje, djeca...), ali ne vidim  razlog zašto i muž ne bi uskakao u pomoć kada je to potrebno, zašto muž ne bi mogao oprati suđe i sl.  Postoje, naravno, i muški poslovi, u nekim žene mogu biti ravnopravne, a neki su ipak poslovi predodređeni samo za muški spol (isto kao što ima poslova koje mogu samo žene raditi) kao što su npr. teški fizički radovi za koje su muškarci strukturom tijela adekvatniji.   

Ja bih to pogledao kroz politiku... samtram da je politika ''posao'' Grin u kojem se s obzirom na ostavrivost učinka žene i muškarci mogu u jednakoj mjeri dokazati... ali kao što znamo zastupljenost žena u politici je užasno mala. Što je razlog takvoj situaciji? Razlog je činjenica da i danas vlada nejednakost spolova.
Danas se mnogi muškarci opterećuju time ako im žena radi, a oni ne mogu pronaći posao, ako žena ima veću plaću od njih, ako žena brže napreduje na poslu nego oni... A što je tome razlog? Razlog možemo tražiti u tome što današnje društvo na neki način od muškarca očekuje da bude taj koji će imati veću plaću od žene, da brže napreduje, da dolazi kući, a da ga žena dočeka vesela s toplim ručkom...

Danas se često smatra da ako muškarac pomaže ženi u kući da je on papak, ali ja to ne gledam tako. Smatram da je to bit braka, trebaju pomagati jedno drugom.

Slažem se s Šotkom da je sve stvar pojedinca, ali  isto tako smatram da je danas puno teže jednoj ženi postići neki uspjeh u karijeri, nego što je to muškarcu. Društvo je jednostavno tako i trebat će tu još punooo vremena da se to promijeni Sad
Evidentirano

Hydrargyrum
Newbie

« Odgovor #19 na: Ožujak 14, 2010, 20:06:15 »

Roll Eyes
Evidentirano
 Str: 1 [2]
Ispis «
»
Skoči na: