Str: 1 [2]
Ispis «
Autor Tema: Ellen White - lažna proročica?  (Posjeta: 985 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ISAAC
Cool Member

Spol: Muški

Profil Email
« Odgovor #15 na: Veljača 08, 2010, 22:25:24 »

Samo, što bi Isus rekao tko je sektaš i heretik? 
Kada god čitaš u Bibliji o Božjim ljudima oni su za večinu bili sektaši i heretici.
 Uglavnom,većina je bila protiv njih.
Mrzili su ih do smrti.
A oni su bili izuzetno usamljeni ljudi.
I govorili su ono što največem mnoštvu nije odgovaralo.
Danas je ista situacija...
Malo je onih koji govore istinu i takvi uglavnom loše prođu.
I zato nije lako svrstati se na stranu istine.
Kome je do toga da ga se proglašava ludim, fundamentalistom, sektašem, sotonistom i još kojim uvijek aktualnim pogrdnim nazivima??!...
Ali Isus jasno kaže da će oni koji ga budu slijedili svim srcem doživjeti isti tretman kao i on.(Zar je sluga veći od gospodara?)
Evidentirano

Slijedi Istinu ma kuda te ona odvela...
Hydrargyrum
Newbie

« Odgovor #16 na: Veljača 09, 2010, 00:00:52 »

e.g.w. je nepogresiva kao i papa od 1870. godine ,a prije te godine su malo griješili. Netko malo više netko malo manje.
Cheesy Cheesy
Evidentirano
Barnaba
Kid Member
*

Profil WWW
« Odgovor #17 na: Veljača 09, 2010, 08:13:35 »

Za to ima posebna tema http://www.duhos.com/smf/index.php?topic=384.30 , molim te nemoj trolati i offtopičariti baš svaku temu, već raspravljajmo ozbiljno. Možeš li ti ISAAC (Puto) odgovoriti na ova pitanja s početka?

1. Zašto je Ellen White lagala da je dobila viziju od Boga da je Yom Kipur pao 22.10. 1844. kada Yom Kipur nikad ne može pasti tako kasno, ni po rabinskom ni po sektaškom karaitskom kalendaru?

2. Zašto je Ellen White lagala da je Zemlja stara 6 000 godina?

3. Zašto je Ellen White lagala da će adventisti živi 1856. biti živi kada Isus dođe?

4. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Isus imao grešnu narav?

5. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Mihale Isus?
Evidentirano

Neka je Milost Gospodina našeg sa svima nama.
ISAAC
Cool Member

Profil Email
« Odgovor #18 na: Veljača 09, 2010, 20:18:05 »

Za to ima posebna tema http://www.duhos.com/smf/index.php?topic=384.30 , molim te nemoj trolati i offtopičariti baš svaku temu, već raspravljajmo ozbiljno. Možeš li ti ISAAC (Puto) odgovoriti na ova pitanja s početka?

1. Zašto je Ellen White lagala da je dobila viziju od Boga da je Yom Kipur pao 22.10. 1844. kada Yom Kipur nikad ne može pasti tako kasno, ni po rabinskom ni po sektaškom karaitskom kalendaru?

3. Zašto je Ellen White lagala da će adventisti živi 1856. biti živi kada Isus dođe?

Ne mogu jer vrlo slabo znam knjige Elen White.
Evidentirano

Barnaba
Kid Member
*

Profil WWW
« Odgovor #19 na: Veljača 10, 2010, 10:05:54 »

Ne mogu jer vrlo slabo znam knjige Elen White.

Koliko slabo poznaješ djela EGW? Možeš li načelno prokomentirati pitanja?
Evidentirano

ISAAC
Cool Member

Profil Email
« Odgovor #20 na: Veljača 20, 2010, 16:09:22 »

Citat:
Koliko slabo poznaješ djela EGW? Možeš li načelno prokomentirati pitanja?

Jako slabo... Toliko slabo da je i na drugo pitanje odgovor ne.
Evidentirano

Silas
Newbie

Profil Email
« Odgovor #21 na: Veljača 24, 2010, 19:19:58 »

Onaj koji na svoju ruku osniva sektu, pljuje po Crkvi koja je sazidana na Isus, Petru i apostolima, zarađuje dobro na račun svojih spisa i navodnih viđenja od Boga, plagira knjige raznih autora i prodaje ih pod svoje vizije, predviđa stvari koje se ne ispunjuju... da govorim između ostalog i o Ellen White.

Citat:
Kada god čitaš u Bibliji o Božjim ljudima oni su za večinu bili sektaši i heretici.
Uglavnom,većina je bila protiv njih.

Nije točno. Božji proroci u Bibliji su često puta ubijani, ali ne radi hereze već radi jasnog svjedočenja protiv nemorala naroda i vođa. Ellen White je klasični heretik iz psudo-kršćanske sekte i nema veze sa Božjim prorocima iz Biblije.

Citat:
A oni su bili izuzetno usamljeni ljudi.

Ellen White bila je sve samo ne usamljena. Ellen White je živjela životom visoke klase, 3 vile, 40 hektara imanja, konji, 14 sluga, kuhari, vrtlari…

Citat:

Ellen White je uglavnom plagirala, pisala je brdo praznog i sladunjavog sadržaja, svi njezini spisi su puni neke nezdrave patetike i jadikovanja.

Citat:
Malo je onih koji govore istinu i takvi uglavnom loše prođu.
I zato nije lako svrstati se na stranu istine.

Vjerojatno je zato i Ellen White izabrala put laži i podvala.

Citat:
Kome je do toga da ga se proglašava ludim, fundamentalistom, sektašem, sotonistom i još kojim uvijek aktualnim pogrdnim nazivima??!...
Ali Isus jasno kaže da će oni koji ga budu slijedili svim srcem doživjeti isti tretman kao i on.(Zar je sluga veći od gospodara?)

Ovo se može primjeniti na svakog psihičkog bolesnika koji bi tvrdio da je prorok. On bi mogao reći da njega proganjaju kao što su i Isusa. To isto bi rekao i Charles Manson. Isu je ostavio Crkvu i jasne kriterije po kojem se određuje je li nešto od Boga, a Ellen White je samo isfrustrirana žena koja je bila željna slave i samouzdizanja te osnovala sektu i kultu koji je i danas slavi.

Evidentirano
Silas
Newbie

Profil Email
« Odgovor #22 na: Veljača 24, 2010, 19:24:38 »

Ja nisam adventist ali jednu u hrvatskoj priznatu krščansku crkvu nazvati pseudo krščanskom sektom to ja zovem vrijeđanjem i omalovažavanjem.
Zašto sad ne reagira admin kad je stvarno vrijeđanje u pitanju??

Ti jesi adventist.

To što je u Hrvatskoj nešto priznato objesi mačku o rep. Kada jednog dana priznaju sotonističku "vjersku zajednicu" šta ćeš onda?

Adventisti su sekta jer:

- imaju svojstveni pogled na svijet koji proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan

- nastali su odvajanjem od većinske religije

- drugačije tumače glavne tvrdnje religije iz koje su proizašli

- slijedbenike vrbuju na tri osnovna sektaška načina: preko kreacionizma, bombardiranja ljubavlju i eshatologije (priče o smaku svijeta)
Evidentirano
ISAAC
Cool Member

Profil Email
« Odgovor #23 na: Travanj 03, 2010, 12:54:13 »

Ja nisam adventist ali jednu u hrvatskoj priznatu krščansku crkvu nazvati pseudo krščanskom sektom to ja zovem vrijeđanjem i omalovažavanjem.
Zašto sad ne reagira admin kad je stvarno vrijeđanje u pitanju??

Ti jesi adventist.

To što je u Hrvatskoj nešto priznato objesi mačku o rep. Kada jednog dana priznaju sotonističku "vjersku zajednicu" šta ćeš onda?

Adventisti su sekta jer:

- imaju svojstveni pogled na svijet koji proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan

- nastali su odvajanjem od većinske religije

- drugačije tumače glavne tvrdnje religije iz koje su proizašli

- slijedbenike vrbuju na tri osnovna sektaška načina: preko kreacionizma, bombardiranja ljubavlju i eshatologije (priče o smaku svijeta)

Ako ti ja kažem da nisam adventist i ti na to meni odgovoriš da ja jesam adventist onda ti bolje od boga znaš što sam ja?
Da li to znaći da se tebi moramo klanjati?
Ili ti kip napraviti?
Evidentirano

Hydrargyrum
Newbie

« Odgovor #24 na: Travanj 03, 2010, 18:11:59 »

Ne možeš ti ni danas bez svoje Elen?!
Uskrs će uskoro, ohladi malo napadačke doživljaje!!!
Evidentirano
Barnaba
Kid Member
*

Profil WWW
« Odgovor #25 na: Svibanj 07, 2010, 07:08:58 »

Zanimljivo svjedočanstvo nalazi se na stranicama udruge katolik.hr http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedocanstvamnu/304-bio-sam-subotar-moje-osloboenje-iz-adventizma
Evidentirano

gaLeBjonnAThanU
Hero Member

Spol: Ženski

Isuse, Ti znaš da te ljubim...

Profil Email
« Odgovor #26 na: Svibanj 07, 2010, 09:20:50 »

Zanimljivo svjedočanstvo nalazi se na stranicama udruge katolik.hr http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedocanstvamnu/304-bio-sam-subotar-moje-osloboenje-iz-adventizma

Ovo svjedočanstvo je nešto vrhunsko!!! Prvi put u životu sam pročitala ovako nešto iskreno, duboko, intimno, racionalno,sigurno, ponizno!!
Barnaba, hvala ti...
Velik je Gospodin u djelima svojim!!
Evidentirano

Blago onomu koga ti poučavaš, Jahve, i učiš zakonu svojemu Ps94,12
Barnaba
Kid Member
*

Profil WWW
« Odgovor #27 na: Svibanj 17, 2010, 06:51:18 »

Ovo svjedočanstvo je nešto vrhunsko!!! Prvi put u životu sam pročitala ovako nešto iskreno, duboko, intimno, racionalno,sigurno, ponizno!!
Barnaba, hvala ti...
Velik je Gospodin u djelima svojim!!

Ja osobno imam određenih zamjerki na stil pisanja no mislim da je poruka korektno prenesena. Uglavnom mislim da vrijedi pročitati i razmisliti o tome.
Evidentirano

Str: 1 [2]
Ispis «
»
Skoči na: